Králík na česneku v pomalém hrnci

Králíka jsme měli v dětství skoro každou neděli. Dost často mi to připomene scénku z filmu Slunce seno, jahody, kdy měl syn Škopkových řeči k nedělnímu obědu s králíkem :-) Teď bych se vůbec nezlobila, když bych měla králíka častěji. Dá se dělat na tolik způsobů. Postupně sem recepty budu přidávat, ať můžete vyzkoušet králičí maso na více způsobů.

4 králičí stehna
4 cibule
4 stroužky česneku
máslo
sůl
voda
rýže na přílohu

Omytou cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na dno pomalého hrnce. Přidáme králičí stehna, osolíme a posypeme je najemno nakrájeným česnekem. Navrch dáme cca 5 drobných kostek másla, podlijeme trochou vody a zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na 2-3h. Pokud je potřeba, během pomalení dolijeme vodu či přidáme máslo. Podáváme s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- cibuli je možné dopředu osmahnout, ale během pomalení sama krásně změkne
- čím více cibule dáte, tím lépe :-)

Komentáře

  1. Dobrý den, děkuji za tip, zítra vyzkouším. :-) Přeji krásný den. j.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den. Určitě dejte vědět, jak se králík povedl :-) Díky.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer. Mohla bych dát na cibuli pod králíka půlky brambor? Nerozvaří -nerozpečou se za ty 3 hodiny? (stupeň 2) Zkouším vařit nyní poprvé v PH. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, doporučuji při prvním vaření udělat recept dle popisu, bez přílohy, ať vypozorujete, jak se pomalý hrnec chová. Ke králíku na česneku doporučuji spíše rýži.

      Vymazat
    2. Děkuji za radu. Právě ho dělám, bez česneku, jen na cibuli. Později ( asi za tři hodiny chci přidat syrovou zeleninu a brambor)...(y)

      Vymazat
  4. Ještě chci dodat. Mohu dát ihned pod králíka kysané zelí s tím s yrovým bramborem? Děkuji.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se týče zelí, na tomto odkazu je přímo odkaz na králíka se zelím: http://pomalyhrnec.blogspot.com/2015/01/kralik-na-zeli-v-pomalem-hrnci.html

      Vymazat
    2. Moc děkuji, omrknu to. ☺ ♥

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky