neděle 21. prosince 2014

Kuřecí játra na cibulce v pomalém hrnci

Jako malí jsme doma nikdy játra nekupovali, protože jsme je měli z vlastního chovu. Neznala jsem nikdy jiný recept než tento od mamky, tak jsem ho dnes vyzkoušela v pomalém hrnci a opět pomaláček nezklamal. Játra byla krásně měkká a za 2h jsme měli oběd na stole.

400 g kuřecích jater
2 menší cibule
1 lžíce hladké mouky
500 - 600 ml vody
máslo
sůl
barevný pepř
majoránka
sojóvá omáčka
worchester
rýže na přílohu

Omytou cibuli si nakrájíme na malé kostičky a osmahneme ji na pánvi, aby zesklovatěla a změkla. Poté ji dáme do pomalého hrnce. Játra omyjeme, okrájíme případné nečistoty či žlázky a obalíme v hladké mouce. Takto připravená játra osmahneme zprudka na másle, aby se zatáhla. Poté je vložíme do pomalého hrnce k cibulce a posypeme troškou majoránky. Vše podlijeme vodou, ve které jsme si rozmíchali hladkou mouku. Hrnec zapneme na I. stupeň na 4h nebo na II. stupeň na 2h. Jakmile jsou jatýrka měkká, dle potřeby dolijeme vodu (není nutné) a promícháme. Omáčku poté osolíme, opepříme, přidáme pár kapek sójové omáčky a worchesteru. Ještě necháme cca 5-10 minut povařit. Podáváme s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 2-3 porce
- sójové omáčky nedávejte moc, omáčku by osladila
- játra nesolte před vařením, jinak ztvrdnou

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat