pátek 19. prosince 2014

Ovesná kaše s ovocem v pomalém hrnci

Jako dítě jsem vločkovou kaši nesnášela. Měli jsme ji každou neděli k snídani... Až v zahraničí jsem si na ni opět zvykla, měli tam výborný vločky, ze kterých byla kaše luxusní. Teď už si dám kaši klidně několikrát za týden. Navíc příprava kaše v pomalém hrnci je záležitost několika vteřin a výsledek stojí za to.

2 hrnky ovesných vloček (hrnek=250g)
6 hrnků mléka
ovoce (např. kompot) - jahody, broskve...
cukr moučka
máslo
kakao

Pomalý hrnec po stranách potřeme máslem. Na dno hrnce vysypeme vločky a zalijeme mlékem. Kdo má rád, rovnou do hrnce přidáme cukr, jinak stačí až při servírování dle chuti. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 3 - 3,5h nebo na II. stupeň na 1,5 - 2h. Pokud při pomalení neodkryjeme poklici, tekutiny se nevypaří a nebude potřeba kaši míchat. Ideálně až ke konci. Jakmile jsou vločky měkké, promícháme je a servírujeme s ovocem, cukrem, máslem a kakaem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- na ozdobu je ideální sezónní čerstvé ovoce

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat