Králík na zelí v pomalém hrnci

Pokud hledáte recept na králíka, jehož příprava nezabere ani 10 minut, tento recept se vám bude hodit. V kombinaci se zelím je to výborná volba k bramborovému či houskovému knedlíku. Množství si upravte pro více porcí, uvedený recept je pouze pro 2 lidi.

2 králičí stehna
300 g zelí
80 g slaniny
1 menší cibule
sůl
kmín
mletý pepř
sladká paprika
4 lžíce másla
2 stroužky česneku
200 ml vody
bramborový knedlík na přílohu

Do pomalého hrnce vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, omyté, pokrájené zelí (pokud je kupované a hodně kyselé, doporučuji propláchnout) a slaninu. Posypeme solí a kmínem. Na zelí položíme osolená stehna, která posypeme sladkou paprikou, špetkou pepře a česnekem nakrájeným na menší plátky/kostičky. Přidáme 4 lžíce másla. Vše podlijeme 200 ml vody. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň 4,5h - 5h nebo na I. stupeň na 9-10 h. Jakmile je maso měkké, podáváme s bramborovým knedlíkem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 2 porce
- nebojte se použít víc koření, dodá zelí i králíkovi skvělou chuť
- pokud máte koupené zelí, nálev slijte, záleží dost i na kyselosti (případně properte)

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

  1. Dostali jsme včera králíka, a protože ho nejím, musela jsem se inspirovat na internetu. A nejím momentálně ani zelí, takže volba byla jasná :-D Mohla bych poprosit o radu, co s tou slaninou? A jak je to s cibulí? Dává se na dno hrnce a pak ještě navrch? Česnek vcelku, prolisovat nebo na plátky? Budu moc vděčná za reakci, děkuji a pěkný den, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji za vaše dotazy. Slaninu jsem doplnila, přesnou velikost česneku také ;-) Co se týče cibule, tu můžete dát jak na dno hrnce, tak navrch, tou se nic nezkazí. Spíš někdy platí, čím více cibule, tím lépe ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky