pondělí 5. ledna 2015

Králík na zelí v pomalém hrnci

Pokud hledáte recept na králíka, jehož příprava nezabere ani 10 minut, tento recept se vám bude hodit. V kombinaci se zelím je to výborná volba k bramborovému či houskovému knedlíku. Množství si upravte pro více porcí, uvedený recept je pouze pro 2 lidi.

2 králičí stehna
300 g zelí
80 g slaniny
1 menší cibule
sůl
kmín
mletý pepř
sladká paprika
4 lžíce másla
2 stroužky česneku
300 ml vody
bramborový knedlík na přílohu

Do pomalého hrnce vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a omyté, pokrájené zelí. Posypeme solí a kmínem. Na zelí položíme osolená stehna, která posypeme sladkou paprikou, špetkou pepře a česnekem. Přidáme 4 lžíce másla. Vše podlijeme 300 ml vody. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň 4,5h - 5h nebo na I. stupeň na 9-10h. Jakmile je maso měkké, podáváme s bramborovým knedlíkem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 2 porce
- nebojte se použít víc koření, dodá zelí i králíkovi skvělou chuť
- pokud máte koupené zelí, můžete ho do hrnce nalít i s nálevem - o dané množství uberte vodu v receptu

POSTUP PŘÍPRAVY:


Žádné komentáře:

Okomentovat