pátek 30. ledna 2015

Kuřecí vývar v pomalém hrnci

Není nad poctivý kuřecí vývar. Obzvlášť v pomalém hrnci a zimním období, kdy vývar pěkně zahřeje. Osvědčených receptů je mnoho, taky jich používám víc, ale dnes přidávám tento oblíbený:

1 kuřecí skelet
1 mrkev
1 petržel
3 bobkové listy
5 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
sůl
hrst hrášku, kukuřice
2 hrsti polévkové mražené zeleninové směsi (např. Mochovanka)
polévkové nudle

Skelet, zeleninu (mrkev a petržel nekrájíme) a koření vložíme na dno pomalého hrnce. Osolíme a zalijeme vodou tak, aby bylo vše plně ponořené. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 3h nebo na I. stupeň na 4-5h. Jakmile je maso měkké, zeleninu s masem vyndáme a tekutinu přecedíme. Maso obereme z kostí, zeleninu nakrájíme či nastrouháme a dáme zpět do hrnce. Mraženou zeleninu si uvaříme bokem a společně s nudlemi je přidáme do hotového vývaru, který ozdobíme petrželkou. Jiný postup lze udělat tak, že vše uvaříme najednou (i mraženou zeleninu) a nakonec přidáme jen nudle.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na cca 5-6 porcí
- někdy není vývar potřeba cedit, podle toho si upravte postup receptu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat