sobota 24. ledna 2015

Vepřová krkovička na cibuli v pomalém hrnci

Přidávám další rychlý recept hlavně co se týče přípravy surovin. Je ideální pro všechny milovníky cibule a šťavnaté krkovice. V zimním období je to ideální jídlo na zahřátí a konzumaci potřebných vitamínů :-)

700 g vepřové krkovice
4 malé cibule (nebo 2 větší)
sůl
pepř
máslo
grilovací koření
1-2 dcl vody
1 lžička hladké mouky
opečené brambory s rozmarýnem na přílohu

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a vložíme ji do pomalého hrnce. Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky, jemně osolíme, opepříme, pokapeme troškou oleje, posypeme grilovacím kořením a v dlani jemně promneme, aby se koření spojilo s masem. Poté krkovičku vložíme do pomalého hrnce, podlijeme trochou vody a přidáme 2 malé kousky másla. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 3 - 3,5h. Zhruba 30 min před koncem vaření přidáme lžičku hladké mouky rozmíchané ve trošce vody na zahuštění šťávičky, necháme povařit. (Tento krok není nutný, pokud jste podlili maso např. jen 1dcl vody a maso nepustilo skoro žádnou šťávu. Mně ale maso pustilo tolik vody, že jsem ji musela odebrat a pak ještě trošku sós zahustit.). Jakmile je maso měkké, podáváme s opečenými brambory a cibulovým sósem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- nepodlévejte větším množstvím vody než je uvedeno v receptu, maso pustí další tekutinu
- vhodnou přílohou jsou i vařené brambory nebo rýže

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat