úterý 31. března 2015

Kachní prsa na pomerančích v pomalém hrnci

Kachní prsa lze připravovat na x způsobů. Jedním z osvědčených receptů jsou kachní prsa na pomerančích. Pokud dokážete vyladit poměr sladkých pomerančů a koření, budete mile překvapeni vynikajícím výsledkem. S opečenými brambory je to velká dobrota.

4 kachní prsa
2 pomeranče
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1-2 lžíce oleje
sůl
pepř

Nejdříve si připravíme marinádu na maso. Vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče, přidáme sůl, pepř, olej, nadrobno nakrájenou cibulku a rozmačkaný česnek. Marinádu promícháme a naložíme do ní kachní prsa, která jsme na jejich povrchu nařízli, aby se marináda do masa pěkně vsákla. Maso necháme naložené ideálně přes noc, v krajním případě alespoň několik hodin. Namarinovaná prsa vložíme do pomalého hrnce, přilijeme marinádu a hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň 4-4,5h. Jakmile je maso měkké, omáčku přecedíme a zredukujeme na sporáku, necháme ji povařit cca 3-5 minut. Podáváme s opečeným bramborem a ozdobíme čerstvým pomerančem.

Doporučení:
- uvedené  množství surovin stačí na 4 porce
- vhodnou přílohou je i grilovaná zelenina
- do hrnce k masu nepřilíváme žádnou jinou tekutinu než marinádu, maso pustí tuk
- rychlou variantou je samozřejmě úprava na pánvi bez PH

POSTUP PŘÍPRAVY:

2 komentáře:

  1. Vyzkouseno přímo s celou kachnou a oproti klasicke kachne se zelím to byla příjemná změna. Opekany brambor je naprosto ideální přílohou! �� Diky za inspiraci, Jana.

    OdpovědětVymazat
  2. Těší mě, že vám chutnalo. Přeji spokojenost i s dalšími recepty :-)

    OdpovědětVymazat